This site works better with javascript enabled.

Cable & Cordsets at H.K. Electric BV

30 April 2013, 12:00

 

Nadere kennismaking met de productgroep Draad & Kabel

Een zestal productgroepen staat bij H.K.  Electric BV te Hedel centraal: Installatiemateriaal, Industriële componenten, Bevestigingsmateriaal, Verlichting, Gereedschappen en Draad & Kabel. Met name de laatste productgroep is één van de pijlers van H.K. Electric BV.

Marktontwikkelingen

De productgroep Draad & Kabel is een zeer belangrijk gedeelte van het pakket van H.K. Electric BV. Met name met betrekking tot aansluitsnoeren, installatiedraad en tafelcontactdozen zijn we in Nederland een hele grote speler en hebben we een substantieel marktaandeel. Vanuit het verleden hebben zich binnen de productgroep Draad & Kabel een tweetal opvallende ontwikkelingen voorgedaan. H.K. Electric is vanaf het begin zeer actief geweest als het gaat om Draad & Kabel. We deden dit onder meer door het pakket jaarlijks flink uit te breiden. Begin jaren ’90 zag je in de bouw het fenomeen systeemplafonds opkomen. Hierin werden lichtbakken geplaatst. Boven de plafonds moesten die aangesloten worden met aansluitsnoeren. H.K. heeft op deze ontwikkeling haar pakket indertijd aangepast. Hier profiteren we nu nog steeds van.

De tweede ontwikkeling was er op het gebied van de aansluitsnoeren zelf. Een jaar of vijftien geleden had je nog aansluitsnoeren met aangemonteerde stekkers. Op een gegeven ogenblik liet de regelgeving dit echter niet meer toe. Stekkers dienden voortaan aangespoten te worden. Ook hierop heeft H.K. goed ingespeeld, onder meer door haar leveranciers op basis van de nieuwe vereisten te selecteren.

 

Afzetgebied

Aan de breedte van het Draad & Kabelpakket van H.K. Electric kan men zien dat wij ons niet alleen richten op de elektrotechnische groothandel. De Draad & Kabel producten van H.K. worden even zo goed geleverd aan de verlichtingsgroothandel, producenten op het gebied van verlichting, de installatiemarkt, vervangingsmarkt, industrie en OEM. Het brede afzetgebied wordt concreet bediend met onder meer eurosnoeren met schakelaars, PVC snoeren en draad/ kabel 70° + 90° voor de installatiemarkt, rubber of neopreensnoeren voor o.a. de vervangingsmarkt, (meeraderige) speciaal kabel voor OEM toepassingen, hittebestendige kabel, apparaatsnoeren, spiraalsnoeren etc. etc. 

         

Europese leveranciers

Wij werken als het gaat om het Draad & Kabelpakket samen met verschillende Europese leveranciers. Alle producten voldoen hierdoor automatisch aan de Europese normen. Het voordeel van werken met uitsluitend Europese leveranciers is dat we als bedrijf heel flexibel kunnen zijn. We kunnen onze klanten qua prijs en qua uitvoeringen inclusief maatwerk volop bedienen.

 

Aanvullende producten

Snoeren vormen weliswaar de hoofdmoot binnen de productgroep Draad & Kabel van H.K. Electric. Daarnaast biedt het pakket echter ook diverse aanvullende producten, zoals tafelcontactdozen, snoer op rollen, losse stekkers, losse schakelaars en siliconenkabel specifiek voor de verlichtingsmarkt. Juist het complementaire en brede karakter van ons pakket Draad & Kabel maakt ons voor de groothandel zo interessant. De groothandel kan zo voor de hele range terecht bij slechts één leverancier. Wel zo gemakkelijk.


Productinformatie

Middels de volgende deeplink komt u direct op de pagina met het gehele pakket Draad & Kabel. Daarnaast hebben we ook een snelzoekkaart samengesteld specifiek voor de aansluitsnoeren.


     Pakket aansluitsnoeren

© 2020 HK Electric B.V.. All rights reserved.