This site works better with javascript enabled.

Introduction Klauke EK50ML

30 May 2014, 12:00

 

Klauke Micro EK50ML, perstang met PowerSense technologie

Het eerste electrisch mechanische gereedschap met PowerSense technologie. Tijden veranderen en zo ook de eisen van de gebruiker. Klauke introduceert daarom de Klauke Micro, het eerste electrisch mechanische gereedschap met PowerSense technologie.

Wat maakt de EK50ML zo bijzonder?

De PowerSense technologie maakt het mogelijk om handmatig de verbinder vast te pakken, met de snelheid en precisie van een mechanische perstang. Echter wordt het verpersen volledig automatisch gedaan door middel van de ingebouwde motor. Deze unieke combinatie van twee verschillende technologieën in één enkel gereedschap maakt de Klauke Micro zo uniek. Deze noviteit is comfortabel en gemakkelijk in gebruik als een mechanische perstang en biedt tevens het gemak van een hydraulisch apparaat.

Toepassingsgebieden

De Klauke Micro kan zeer breed worden ingezet. Enerzijds voor situaties waar zeer veelvuldig verbindingen aan kabels verperst worden zoals in de kasten/paneelbouw. Daarnaast in situaties waar een compact en mobiel apparaat gewenst wordt. Maar het apparaat kan ook gewenst zijn bij een installatie waar een groot aantal aansluitingen aangebracht dienen te worden zowel in de Industrie als andere segmenten. Met een capaciteit van 300 verpersingen per volle accu is het apparaat zo ontwikkeld dat dit over het algemeen toereikend dient te zijn.
   
        


   

Productkenmerken

  • PowerSense functie: handmatig voorklemmen, verpersen met motor
  • Grootte en gewicht: < 1kg, net zo handzaam als een mechanische handtang
  • Verpersingstijd: 1,5 sec, sneller dan een accu hydraulisch apparaat
  • Accu: 10,8V, 1,5 Ah Li-Ion
  • Design: robuust en sterk waardoor een lange levensduur gegenereerd wordt, Service bij een interval van 35.000 verpersingen

 

Wat te verpersen?

  • Standaard kabelschoenen: 0,75–10 mm2
  • Adereindhulzen: 0,14–50 mm2
  • Geïsoleerd materiaal (rood-blauw-geel): 0,1–6 mm2

Inzetstukken

In deze perstang dienen de inzetstukken uit de Klauke 50-serie gebruikt te worden.

Aanvullende gegevens

Artikelgegevens vindt u hier, en in onderstaande pdf file vindt u de totale documentatie omtrent dit unieke innovatieve product.  

© 2021 HK Electric B.V.. All rights reserved.