Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Draad & Kabel bij H.K. Electric BV

30 april 2013, 12:00

 

Nadere kennismaking met de productgroep Draad & Kabel

Een zestal productgroepen staat bij H.K.  Electric BV centraal: Installatiemateriaal, Industriële componenten, Bevestigingsmateriaal, Verlichting, Gereedschappen en Draad & Kabel. Met name de laatste productgroep is één van de pijlers van H.K. Electric BV.

Marktontwikkelingen

Met name op het gebied van aansluitsnoeren, installatiedraad en tafelcontactdozen zijn we in Nederland een hele grote speler en hebben we een substantieel marktaandeel. In het verleden hebben zich binnen deze productgroep een tweetal opvallende ontwikkelingen voorgedaan. Begin jaren ’90 zag je in de bouw het fenomeen systeemplafonds opkomen. Daarbij werden veelvuldig lichtbakken gebruikt. Boven de plafonds moesten deze aangesloten worden met aansluitsnoeren. H.K. heeft naar aanleiding van deze ontwikkeling haar pakket indertijd aangepast., en hier profiteren we nu nog steeds van.

De tweede ontwikkeling was er op het gebied van de aansluitsnoeren zelf. Een jaar of vijftien geleden had je nog aansluitsnoeren met aangemonteerde stekkers. De regelgeving wijzigde echter en liet dit niet meer toe. Stekkers dienden voortaan aangespoten te worden. Ook hierop heeft H.K. goed ingespeeld, onder meer door haar leveranciers op basis van de nieuwe vereisten te selecteren en het pakket aan de nieuwe eisen aan te passen.

 

Afzetgebied

Aan de breedte van het Draad & Kabelpakket van H.K. Electric kan men zien dat wij ons niet alleen richten op de elektrotechnische groothandel. De Draad & Kabel producten van H.K. worden eveneens geleverd aan de verlichtingsgroothandel, producenten op het gebied van verlichting, de installatiemarkt, vervangingsmarkt, industrie en OEM. Het brede afzetgebied wordt concreet bediend met onder meer eurosnoeren met schakelaars, PVC snoeren en draad/ kabel 70° + 90° voor de installatiemarkt, rubber of neopreensnoeren voor o.a. de vervangingsmarkt, (meeraderige) speciaal kabel voor OEM toepassingen, hittebestendige kabel, apparaatsnoeren, spiraalsnoeren etc. etc. 

         

Europese leveranciers

Wij werken op het gebied van het Draad & Kabelpakket samen met verschillende Europese leveranciers. Alle producten voldoen hierdoor automatisch aan de Europese normen. Het voordeel van werken met uitsluitend Europese leveranciers is dat we als bedrijf heel flexibel zijn. We kunnen onze klanten qua prijs, en qua uitvoeringen als het op maatwerk aankomt volop bedienen.

 

Aanvullende producten

Snoeren vormen weliswaar de hoofdmoot binnen de productgroep Draad & Kabel. Maar daarnaast biedt het pakket ook diverse aanvullende producten, zoals tafelcontactdozen, snoer op rollen, losse stekkers, losse schakelaars en siliconenkabel specifiek voor de verlichtingsmarkt. Juist het complete en brede karakter van ons pakket Draad & Kabel maakt ons voor de groothandel zo interessant. De groothandel kan voor de hele range terecht bij slechts één leverancier. Wel zo gemakkelijk.


Productinformatie

Via de volgende deeplink komt u direct op de pagina met het gehele pakket Draad & Kabel. Daarnaast hebben we ook een snelzoekkaart samengesteld specifiek voor de aansluitsnoeren.


     Pakket aansluitsnoeren

© 2020 HK Electric. Alle rechten voorbehouden.