Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Vernieuwde K05 perstang

1 april 2016, 12:00

 

K05 perstang aangepast met de nieuwste technologie

De meest gebruikte perstang van Klauke is doorontwikkeld en is nu nog gebruiksvriendelijker.

Klauke perstang K05(D) aangepast met de nieuwste technologie

Sinds jaren is de mechanische perstang K05 een vast onderdeel van de gereedschap box van de elektriciën. Deze perstang wordt omschreven als betrouwbaar, gemakkelijk en effciënt. Het afgelopen jaar is de R&D afdeling van Klauke actief geweest om deze eigenschappen verder te optimaliseren. Dit heeft geresulteerd in een aantal productaanpassingen welke per 1 april 2016 effectief zijn geworden.Belangrijkste verschillen tussen de twee modellen
De nieuwe versie van de K05 heeft een unieke "setting functie".
Tot op heden werden de profielschijven separaat van elkaar ingesteld op de gewenste kwadratuur door een bout in te drukken. Deze werkwijze kost tijd en is foutgevoelig aangezien er twee schijven ingesteld dienen te worden.
Met het nieuwe mechanisme kan de gebruiker met één hand beide schijven in één keer instellen wanneer de tang volledig open staat.
Het stellen van de schijven gaat synchronisch door aan een wiel te draaien. Hiermee worden fouten tot een minimum gereduceerd.

Naast de nieuwe "setting functie" is de ergonomie van de perstang ook onderzocht en aangepast. Door een aanpassing door te voeren op het materiaal van de hendels en de handvaten wordt er optimaal gebruiksgemak gegenereerd.
 
De laatste aanpassing zit in de samenstelling van de onderdelen in de kop van de perstang. Door gebruik te maken van een nieuwe plaatconstructie in combinatie van verbeterde bouten wordt het gebruik van deze tang nog verder verbeterd.


Naast de fysieke aanpassingen zullen er geen wijzigingen plaats gaan vinden in het artikelnummer, verpakking en EAN codes.

© 2020 HK Electric. Alle rechten voorbehouden.