Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Levensduur gereedschap verlengen

15 februari 2017, 08:00

 

5 tips voor een langere levensduur van uw Klauke perstang!

Als vakman streeft u naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van uw installaties. Een essentieel onderdeel hiervoor is deugdelijk en goed werkend gereedschap. In dit artikel leest u hoe u uw Klauke gereedschap op topniveau houdt.


Kijk na gebruik uw gereedschap goed na
Het maakt niet uit of u zojuist een verpersing heeft gemaakt, een kabel heeft geknipt of materiaal heeft geponst, het is verstandig om na het gebruik van uw machine het achtergebleven restmateriaal te verwijderen. Voor hydraulisch gereedschap is het tevens aanbevolen om de beweegbare delen regelmatig in te vetten om slijtage tet een minimum te beperken:

Leg de tang na gebruik op een droge en veilige plaats
Desondanks dat sommige machines extra hittebestendig zijn is het het beste om de machine te bewaren bij een temperatuur tussen de 15 ºC en 20 ºC graden en ten alle tijden droog te houden. Voor het opslaan van uw Klauke gereedschap kunt u gebruik maken van de (vaak meegeleverde) beschermtassen of koffers welke beschermen tegen stof en vuil. Daarnaast kunt u uw gereedschap zo natuurlijk ook makkelijk en veilig meenemen naar uw klus.

Aandacht voor en onderhoud van uw gereedschap
Onder het motto ‘’voorkomen is beter dan genezen’’, draagt het regelmatig laten nakijken van uw perstang bij aan een lange levensduur. Het advies van Klauke is om uw gereedschap ieder jaar te laten controleren en om de 3 jaar te laten onderhouden of na 10.000 verpersingen of knippen. Tijdens het onderhoud van uw perstang worden meerdere slijtagegevoelige onderdelen vervangen en bent u er zeker van dat de perstang in optimale staat weer bij u terugkomt
.
Uitwisselen van onderdelen voor originele Klauke vervangingsonderdelen
Indien uw machine gerepareerd dient te worden, raad Klauke u aan hierbij alleen gebruik te maken van originele Klauke onderdelen. Hierdoor bent en blijft u verzekerd van de Klauke kwaliteit die u gewent bent. Indien uw machine kapot is zoeken de erkende monteurs van ons Klauke Service Center graag de benodigde onderdelen voor u op. 


Kracht op?
De accu’s van tegenwoordig gaan al een stuk langer mee dan de nikkel-metaalhydride accu’s van vroeger. Maar om de levensduur te verlengen hieronder enkele adviezen voor het opladen en opslaan van de nieuwere Li-ion batterijen (Li-ion).

  -  Laad de accu’s niet op bij extreem hoge en/of lage temperaturen (richtlijn: altijd tussen -10 en +40 graden Celsius)
  -  Indien u de machine niet gebruikt, verwijder de accu dan uit de machine en bewaar hem op een veilige en droge plaats
  -  Haal de stroom van uw oplader als de accu volledig opgeladen is

Extra informatie
U vindt aanvullende informatie onder het tabblad Service of door contact op te nemen met onze binnendienst. Dit kan via het vertrouwde telefoonnummer 073-599 7 599 of te mailen naar verkoop@hkelectric.nl.   

© 2021 HK Electric. Alle rechten voorbehouden.